Un grup de recerca de l'Idibell.
Investigadors de l'institut treballant en una línia de recerca. (Foto: ACN)
Hospitalet de Llobregat

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge prescindeix de cinc investigadors i suspèn línies de recerca

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge ha acomiadat cinc investigadors i ha tancat diferents línies de recerca a causa de la baixada d'ingressos. L'organisme va deixar de rebre l'any passat un milió d'euros. Això suposa un dèficit de 300.000 euros.

RedaccióActualitzat
L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, l'Idibell, ha hagut de tancar algunes línies de recerca per falta de finançament. La pèrdua d'ingressos ha suposat també l'acomiadament de cinc investigadors entre els mesos de febrer i març.

Emilià Pola, director general de l'institut, explica per què s'ha arribat a aquesta situació: "Portem dos anys seguits perdent diners. No és culpa en aquest cas de la Generalitat, ja que la seva aportació es manté. Però un 85% dels nostres ingressos vénen de fonts competitives. Aquests han caigut de forma notable, de manera que això ens obliga a reduir la nostra capacitat, la nostra estructura de recerca, perquè no la podem finançar tota."

El director general de l'Idibell comenta que les línies de recerca suspeses afecten diferents àrees d'investigació: "Algunes de les persones treballen en aspectes determinats del càncer, unes altres treballen en genètica humana i les altres en malalties minoritàries".

L'Idibell té una plantilla de prop de 900 investigadors amb milers de línies de recerca actives i, segons Emilià Pola, no caldrà cap més acomiadament aquest any. Els acomiadaments formen part de les mesures de l'organisme per adaptar-se a la pèrdua d'ingressos, que va ser de fins a un milió d'euros l'any passat, una xifra que comporta un dèficit de 300.000 euros.
Anar al contingut