El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
Barcelona

El govern prepara una nova llei d'urbanisme que resolgui les necessitats industrials i potenciï la instal·lació de noves empreses

El govern treballarà en col·laboració amb les entitats municipalistes per tenir enllestida la nova legislació l'any que ve. El Departament de Territori i Sostenibilitat considera que l'actual legislació, que té 30 anys, ha quedat desfasada ja que no respon a les necessitats actuals de Catalunya i no preveu fenòmens recents com el canvi climàtic.

RedaccióActualitzat
La Generalitat, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, prepara una nova llei d'urbanisme que resolgui les necessitats actuals en matèria industrial i potenciï la instal·lació de noves empreses. El Departament de Territori i Sostenibilitat considera que l'actual legislació, que té 30 anys, ha quedat desfasada ja que no respon a les necessitats actuals de Catalunya i no preveu fenòmens recents com el canvi climàtic.

El departament també aposta per identificar els punts del territori on ubicar i potenciar determinades activitats econòmiques per generar nous motors econòmics i fer que Catalunya sigui més competitiva.

Amb aquests objectius, la conselleria crearà un comitè d'experts amb la participació de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i també de representants de col·legis professionals, com arquitectes, enginyers, economistes o sociòlegs.

El departament vol tenir enllestida l'any que ve la nova llei, que té un sentit totalment industrial i no modificarà zones residencials i d'habitatges.
Anar al contingut