Pequín

El nadó xinès rescatat amb vida d'una canonada va caure pel forat del vàter en el part

Malgrat que en un primer moment es va pensar que l'havien llençat, la mare, una noia soltera de 22 anys, ha assegurat que li va relliscar en el moment de parir-lo, ajupida al vàter. Ella mateixa va avisar els equips d'emergència. Mentrestant, la criatura està estable, en una incubadora. Quan el van rescatar tenia un ritme cardíac baix i algunes ferides lleus, però ara es troba bé.

RedaccióActualitzat
Les imatges del nadó xinès rescatat amb vida de l'interior d'una canonada han fet la volta al món i han impactat tant la Xina com la resta del món. Ara, s'han sabut més detalls de la història. Malgrat que en un primer moment es va pensar que l'havien tirat pel forat del vàter, la mare, una noia soltera de 22 anys, ha afirmat que li va relliscar.

Segons sembla, la noia no volia tenir el fill i, com que no podia pagar l'avortament, va optar per tenir-lo en secret i donar-lo en adopció. És així com va decidir, quan va arribar al moment, parir ajupida al vàter; un vàter dels d'ajeure's, no dels de tassa. Però la criatura, segons ha assegurat, li va relliscar i es va colar pel desguàs. Va ser ella mateixa qui va alertar els serveis d'emergència quan es va adonar que la criatura era viva, perquè la sentia plorar. Ho va fer, però, sense confessar que n'era la mare.

La policia va començar a sospitar-ne quan va trobar objectes sospitosos a l'habitació de lloguer on vivia, com joguines i paper higiènic tacat de sang. Finalment, ho va explicar tot abans que li fessin un examen mèdic per esbrinar si havia parit feia poc.

La incubadora 59

Mentrestant, el nadó està estable, en una incubadora, la número 59 de l'hospital on l'atenen; un número que s'ha convertit en el nom provisional del nen. Tot i que quan el van rescatar tenia un ritme cardíac baix i algunes ferides lleus, ara es troba bé. El nen va pesar 2 quilos 800 grams i quan el van treure de la canonada, que feia uns deu centímetres de diàmetre, encara tenia la placenta. A l'hospital, han rebut una allau d'objectes, com bolquers, roba i llet. També hi ha hagut moltes persones que s'han ofert per adoptar-lo.

El cas posa en evidència l'augment important d'embarassos no desitjats a la Xina, un país on no s'accepten les mares solteres i on l'educació sexual és pràcticament nul·la.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut