Madrid

Wert dubta que l'Estatut pugui blindar l'ensenyament català davant de l'aplicació de la seva llei d'educació

El ministre qüestiona que es pugui blindar l'ensenyament català davant de l'aplicació de la llei d'educació espanyola, tal com es va defensar a la cimera entre govern, partits i sector educatiu de Catalunya. Wert, però, vol estudiar la proposta de la cimera amb calma perquè de moment només ha pogut llegir el que n'han publicat els mitjans, però diu que d'entrada la reacció sobre la llengua li sembla exagerada.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, posa en dubte que l'Estatut de Catalunya pugui blindar l'ensenyament català de l'aplicació de la llei d'educació espanyola, sobretot respecte a la restricció de l'ús del català com a llengua vehicular, com es va defensar a la cimera entre govern, partits i sector educatiu.

El ministre vol estudiar la proposta de la cimera amb calma perquè de moment només ha pogut llegir el que n'han publicat els mitjans, però diu que d'entrada la reacció per la qüestió de la llengua li sembla exagerada i no hi està d'acord. "El plantejament que es fa respecte a la qüestió lingüística, que és en el que més es fixen els mitjans, no em sembla gaire conforme a la jerarquia normativa i, en definitiva, al respecte a les competències de l'Estat".

El ministre ha tornat a defensar els valors de l'equitat i l'esforç i la reducció de l'atur juvenil que, diu, representa la nova llei d'educació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut