Imatge d'una oficina d'ocupació.  (Foto: ACN)
Imatge d'una oficina d'ocupació. (Foto: ACN)
París

L'OCDE situa l'atur per sobre del 28% el 2014 a Espanya

És una de les dades que s'inclouen en l'última edició de l'informe "Economic Outlook" de l'OCDE, que conclou que impulsar el creixement ha de ser "la prioritat política número u" del govern espanyol.

RedaccióActualitzat
L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha empitjorat les seves previsions de creixement per a Espanya el 2013 i el 2014. A més, considera que l'atur encara no ha tocat sostre i situa la taxa de desocupació per sobre del 28% l'any que ve. Són algunes de les dades que s'inclouen en l'última edició del seu informe "Economic Outlook", que conclou que impulsar el creixement ha de ser "la prioritat política número u" del govern espanyol.

L'OCDE situa en l'1,7% la caiguda del producte interior brut (PIB) per aquest any, xifra que empitjora no només les seves previsions del novembre, que situaven el decreixement en un -1,4%, sinó també les últimes del govern espanyol, (-1,3%) i de la CE (-1,5%). Pel que fa al 2014, la remuntada també serà més tímida de la que es projectava fa sis mesos, un 0,4% enfront del 0,5%,

Amb aquestes dades sobre la taula, els autors de l'informe conclouen que hi ha quatre factors que estan afectant l'economia: l'ampli esforç de sanejament pressupostari, les condicions tenses de crèdit, la reducció del deute privat i l'alentiment de l'activitat a Europa. En aquest context, asseguren, "la prioritat número 1 del govern hauria de ser estimular el creixement" i complir els seus objectius de sanejament dels comptes públics, però deixant que actuïn els estabilitzadors automàtics.
Anar al contingut