El Tribunal Constitucional en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
El Tribunal Constitucional en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

El Constitucional admet a tràmit el recurs de l'Audiència Nacional i estudiarà si va ser legal suprimir la paga extra del sector públic

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar l'Audiència Nacional contra la supressió de la paga extra dels funcionaris que va aprovar el govern espanyol l'any passat i, a partir d'ara, estudiarà si s'ha d'anul·lar o no la mesura, sobretot pel seu caràcter retroactiu.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar la sala social de l'Audiència Nacional contra la supressió de la paga extra dels funcionaris que va aprovar el govern espanyol l'any passat i, a partir d'ara, estudiarà si s'ha d'anul·lar o no la mesura. L'admissió a tràmit suposa aturar el procés a l'Audiència Nacional i, per tant, la resolució sobre la suspensió de la paga extra queda pendent de si el TC dicta si la mesura és o no és constitucional, sobretot pel seu caràcter retroactiu.

L'Audiència considera que la crisi econòmica no justificava la decisió de l'executiu de Mariano Rajoy de suprimir la paga extra del personal laboral del sector públic amb efectes retroactius. El tribunal, en el seu recurs, va recordar que la doctrina del Tribunal Suprem estableix que la paga extraordinària es genera dia a dia, tot i que es pagui al final de cada semestre. Per tant, en el cas en qüestió, tenint en compte que l'extra es va pagar el 30 de juny i la norma no va entrar en vigor fins al 15 de juliol, el tribunal considera que es va generar el dret a cobrar la part proporcional a dues setmanes de treball.
Anar al contingut