Barcelona

El temps tendeix a millorar amb més sol, temperatures màximes més altes però encara amb vent del nord

El cap de setmana en general farà sol. A la cara nord del Pirineu encara podrà ploure amb una cota de neu de 2.000 metres. Vent fort de tramuntana al nord de la Costa Brava i als cims del Pirineu. Les temperatures màximes seran més altes.

Actualitzat
El cap de setmana arrencarà amb menys núvols, però no farà net del tot. El més interessant de les pròximes hores serà el flux de vent de nord, que es mantindrà amb més o menys intensitat.

Justament el vent acumularà núvols més compactes al vessant nord del Pirineu. Allà continuaran les precipitacions. No seran tan abundants com les de divendres, però sí que seran persistents. La cota de neu anirà pujant per sobre dels 2.000 metres. A la resta, el mateix vent arrossegarà o generarà alguns núvols alts, que deixaran el cel enteranyinat a estones. Tot plegat, la sensació serà de cel més aviat assolellat o poc ennuvolat. A la tarda, es desenvoluparan nuvolades a les muntanyes del prelitoral, però serà difícil que deixin alguna gotellada.
Les temperatures aniran pujant graó a graó, sense calorades. Màximes i mínimes seran lleugerament més altes en conjunt. La calor pròpia per l'època es resisteix, però no ho farà eternament.

Mestral i tramuntana seguiran afectant els dos extrems del país: el Pirineu, l'Empordà i el sud de Tarragona. Hi haurà cops molt forts de matinada, afluixarà una mica durant les hores centrals i tornarà a revifar al final. El Servei Meteorològic de Catalunya ha allargat l'avís per aquest motiu. També hi haurà avís per onades de més de 2 metres i mig a l'Alt Empordà.

Al País Valencià, cel poc ennuvolat en general i cops de vent forts a Castelló. Hi haurà més núvols a les Balears, tot i que seran inofensius.

Diumenge, pocs canvis

La tendència per l'últim dia de la setmana serà molt similar: seguirà tapat al vessant nord del Pirineu, tot i que les precipitacions ja seran molt més residuals. Dominarà el sol al llarg del matí, però a la tarda esperem més creixement de nuvolades, amb més risc de ruixats o tempestes, sobretot cap al prelitoral. El vent minvarà, sense desaparèixer del tot.

I els pròxims dies...
El temps apunta a ser molt tranquil i assolellat en conjunt, tot i que amb possibilitat de nuvolades d'evolució i risc d'alguns ruixats puntuals que aniran apareixent més o menys al llarg dels dies. Pel que fa a les temperatures, iniciaran un ascens progressiu: la desitjada calor arribarà a mitjans de la setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut