Palma

El jutge Castro atribueix a Camps i Barberá els delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental

Així ho exposa en les 70 planes de la interlocutòria que ha fet arribar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), on li demana que assumeixi la competència per instruir la part del cas que afecta els dos aforats.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Nóos", José Castro, atribueix a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i a l'alcaldessa de València, Rita Barberá, els delictes continuats de malversació, prevaricació, frau a l'Administració i falsedat en document oficial. Així ho exposa en les 70 planes de la interlocutòria que ha fet arribar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), on li demana que assumeixi la competència per instruir la part del cas que afecta els dos aforats.  

Si no fóra perquè l'expresident i l'alcaldessa són diputats, el magistrat del "cas Nóos", José Castro, ja els hauria imputat. Però com que tenen la condició d'aforats ha de ser en aquest tribunal on es decideixi si s'obre responsabilitat penal. L'alcaldessa de València ja ha dit que veu falsedats i judicis de valor en la petició del magistrat.

El jutge Castro va estar a València interrogant alts càrrecs de la Generalitat i de la investigació conclou que els contractes públics amb l'Institut Nóos es van fer "a dit". Que els esdeveniments València Summit i un projecte de Jocs Europeus "no obeïen a l'interès general, només al desig de doblegar-se a les exigències d'Iñaki Urdangarin", perquè era el gendre del rei.

Els contractes es van fer sense cap anàlisi de mercat. Ho van decidir Camps i Barberá, i el jutge insisteix que "sense el vistiplau del president Francisco Camps no es comprèn eixa submissió de la Generalitat Valenciana a les exigències d'Urdangarin".

El cost va ser de quasi quatre milions d'euros entre el 2004 i el 2006. I es van enriquir intermediàries per amiguisme, segons el jutge. S'hi presentaren factures falses i informes absurds que només eren el reglament de jocs, copiats d'internet. Confabulacions que són presumptes delictes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut