L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, i els tinents d'alcalde votant a favor de la unitat del català a la Franja de Ponent.
L'alcalde de Lleida i els tinents d'alcalde voten a favor de la unitat del català a la Franja. (Foto: ACN)
Lleida

La Paeria aprova una moció a favor de la unitat del català a la Franja, amb els vots del PSC i CiU

Lleida ha aprovat una moció en defensa de la unitat del català a la Franja de Ponent, amb el suport del PSC i CiU. El PP hi ha votat en contra perquè considera que la Paeria no és competent per valorar el que decideixen les Corts d'Aragó, que van aprovar la denominació de LAPAO. Demà dissabte, els alcaldes de la Franja es reuniran a Mequinensa, al Baix Cinca, per decidir quines accions fan en defensa del català.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Lleida ha aprovat una moció que defensa la unitat del català a la Franja de Ponent. La iniciativa municipal ha prosperat amb els vots del PSC i CiU. El PP s'hi ha oposat per considerar que la Paeria no té competències per valorar les decisions de les Corts d'Aragó, que van donar el seu vistiplau a la denominació de LAPAO.

La moció demana que es respecti, es protegeixi i es fomenti l'ús del català a la Franja. El PSC i CiU han explicat que la llei de llengües d'Aragó correspon a una decisió política i no científica, a més de ser una provocació i una manipulació.

L'aprovació d'aquesta moció a favor de la unitat del català ha generat un debat atípic, en què els regidors de CiU Bea Obis i del PP Salvador Puy s'han posat a parlar amb la varietat dialectal de la Franja de Ponent, ja que tots dos en són originaris.

A banda d'aquesta decisió de la Paeria, els alcaldes de la Franja es reuniran aquest dissabte a Mequinensa per acordar accions conjuntes en defensa del català. La iniciativa és de l'alcalde del Campell, un municipi on aquest divendres s'aprova en sessió plenària denominar català la llengua que es parla a la població, i no LAPAO com diu el govern aragonès. El Campell proposarà a la resta d'alcaldes que facin el mateix.

 

Anar al contingut