Istanbul

La protesta contra la tala d'uns arbres deriva en enfrontaments entre la policia i manifestants laïcistes a Istanbul

Continuen els incidents després d'una nit molt violenta que ha inundat els carrers de la ciutat del fum dels gasos lacrimògens. De moment, després de tres dies de protestes, ja hi ha una dotzena de ferits i més de 60 detinguts.

RedaccióActualitzat
Aldarulls i enfrontaments a Istanbul arran de les protestes per conservar un parc al centre de la ciutat. Aquest dissabte al matí continuen els incidents després d'una nit molt violenta que ha inundat els carrers de la ciutat del fum dels gasos lacrimògens. De moment, després de tres dies de protestes, ja hi ha una dotzena de ferits i més de 60 detinguts.

El que va començar com una protesta pacífica en contra de la tala d'uns arbres d'un parc urbà al costat de la plaça Taksim, el centre neuràlgic de l'ambient nocturn de la ciutat, ha evolucionat cap a un moviment laïcista en contra de les polítiques islamitzadores i conservadores de l'alcalde d'Istanbul i el primer ministre turc, Recep Tayyp Erdogan. La duríssima repressió policial ha generat un corrent de solidaritat ciutadana que recull el malestar per la islamització creixent o decisions com la prohibició de la publicitat de begudes alcohòliques.

Al lloc del parc, les autoritats hi volen construir un centre comercial, apartaments i, segons alguns plans, també una mesquita. Els interessos econòmics són evidents, ja que el parc es troba en una zona hotelera amb el preu del metre quadrat més alt de tota la ciutat. Opositors, artistes i presentadors de televisió s'han unit a la protesta. En les darreres hores, els incidents s'han estès a la capital de Turquia, Ankara.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut