Madrid

El jutge acorda presó incondicional per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa

El jutge Elpidio José Silva ha acordat l'ingrés a la presó incondicional de l'expresident de Caja Madrid en la causa en què investiga la compra del City National Bank (CNB) de Florida per part d'aquesta entitat. Miguel Blesa ja ha passat la primera nit a presó.

RedaccióActualitzat
El titular del jutjat d'Instrucció de Madrid número 9, Elpidio José Silva, ha acordat presó incondicional per a l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, sota l'acusació d'haver comès diversos presumptes delictes en la compra del City National Bank de Miami de Florida l'abril del 2010.

Concretament i a petició del sindicat Manos Limpias, el jutge acusa l'exbanquer de delictes societaris, administració deslleial, falsedat en document i possible apropiació indeguda. El jutge ha comunicat personalment a l'acusat els càrrecs pels quals l'envia a la presó, mentre que la fiscalia s'ha oposat a la decisió del jutge. Tots aquests delictes estan referits a l'esmentada compra del banc de Florida, que segons l'acusació va ser feta per Caja Madrid de manera trossejada per evitar els controls als quals estava obligada per la Comunitat de Madrid.

L'expresident de Caja Madrid va ingressar al centre penitenciari de Soto del Real a les onze de la nit. Blesa ja va ingressar en aquest centre el 16 de maig per aquest cas, però en va sortir en menys de 24 hores després de pagar una fiança de 2,5 milions d'euros. Ara, però, no hi ha fiança.

La defensa de Blesa qualifica d'acarnissament inacceptable la decisió del jutge, que la Fiscalia també rebutja al·legant l'arrelament social de Blesa.

El jutge, que havia citat amb caràcter d'urgència l'expresident de Caja Madrid, ha estat recusat per Blesa tant per aquesta causa com per la que investiga el crèdit de 26,6 milions d'euros que Caja Madrid va concedir a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán el 2008, quan era conseller de l'entitat. Tot i això, com que només ha tramitat el segon d'aquests temes, pot continuar fent diligències sobre l'adquisició del banc nord-americà.

Prèviament, ha estat citat l'exdirector financer de la caixa Ildefonso Sánchez Barcoj, ara imputat pel jutge de l'Audiència Nacional pel cas de la fusió i la sortida a borsa de Bankia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut