El ministre José Manuel Soria durant un acte al Fòrum Espanya.
Soria reconeix que es podria alterar l'IVA d'algun producte. (Foto: EFE)
Madrid

El ministre Soria diu que "es tocarà" l'IVA d'algun producte, però no del turisme ni l'hostaleria

El govern podria alterar l'IVA de determinats productes, però no el relacionat amb el turisme o l'hostaleria. Ho ha explicat el ministre José Manuel Soria després de les declaracions que el president, Mariano Rajoy, va fer dimecres a Brussel·les, en el sentit que no té intenció de portar a terme cap reforma de l'IVA a curt termini.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha reconegut aquest dijous que el govern espanyol "tocarà" l'IVA d'alguns productes, tot i que ha puntualitzat que mantindrà al 10% el tipus del turisme i l'hostaleria, per la importància que té per a l'economia espanyola. Soria ha dit que "alguna cosa es tocarà", quan li han preguntat sobre l'afirmació del president espanyol, Mariano Rajoy, dimecres a Brussel·les, que no té la intenció de fer cap reforma de l'IVA a curt termini.

En declaracions a Telecinco, el ministre d'Indústria ha evitat parlar de pujades de l'IVA i ha assenyalat que el que la Comissió Europea ha recomanat a Espanya és que "alguns dels productes que ara tributen al tipus superreduït de l'IVA (4%) passin al reduït, del 10%".

Després de reiterar que el govern està estudiant una reforma fiscal "en profunditat", Soria ha concretat que això no podria considerar-se una pujada d'aquest impost. "Una pujada de l'IVA seria que el producte que està en un tipus del 10% passi al 15%. Del que s'està parlant és que alguns productes que tributen en el tipus superreduït passin a tributar al mateix tipus que ho estan fent en altres països", ha puntualitzat el ministre.
Anar al contingut