L'avinguda de la Catedral de Barcelona en plena tempesta. (Foto: ACN)
El front s'ha caracteritzat per deixar molta aigua en poca estona. (Foto: ACN)
Barcelona

La pluja escombra Catalunya amb tempestes localment torrencials i deixa un reguitzell d'incidències al seu darrere

Un front de tempestes ha creuat tot el territori deixant pluges intenses, localment torrencials, i un reguitzell d'incidències al seu darrere. El telèfon d'emergències ha rebut més de 200 trucades i els bombers han fet unes 80 sortides per inundacions, localitzades sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona.

RedaccióActualitzat
Un front de tempestes ha escombrat aquest dissabte al matí Catalunya d'oest a est amb precipitacions intenses, a estones de caràcter torrencial, fort vent i abundant aparell elèctric. Un front que s'ha caracteritzat per deixar molta aigua en poca estona, cosa que ha provocat diverses incidències.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins al migdia un total de 233 trucades i els bombers han fet unes 80 sortides relacionades amb els forts xàfecs, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona per petites inundacions, filtracions d'aigua en habitatges, problemes amb les clavegueres i acumulacions d'aigua a la via pública.

La comarca del Montsià és on més ha plogut, amb un registre rècord de gairebé 67 litres a la localitat d'Ulldecona. Però el que crida més l'atenció és la quantitat de pluja caiguda en poca estona en alguns punts. Al barri del Raval de Barcelona, per exemple, s'han recollit 24 litres en 30 minuts, 17 dels quals en només 10 minuts.

A Badalona, on han caigut 22 litres en 30 minuts, l'aigua ha inundat el pas inferior de vianants de l'estació de trens, que ha quedat inutilitzat durant tres hores i ha afectat la circulació dels combois. Renfe també ha informat que un tren amb destinació a Barcelona s'ha vist obligat a esperar uns 20 minuts a l'estació de Portbou fins que s'han pogut retirar les branques i fulles que la pluja havia acumulat a les vies.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut