Manifestants i amics de Clément Méric ploren la mort del jove antifeixista al lloc de l'agressió.
Amics de Méric ploren la mort del jove al lloc de l'agressió. (Foto: EFE)
París

La Fiscalia demana presó per al presumpte autor de l'agressió neonazi de París

Ara s'investiga el grau de complicitat en el crim que van tenir els altres 4 detinguts, companys de l'agressor. Segons els resultats de l'autòpsia, la víctima va morir arran d'una hemorràgia cerebral pels cops que va rebre al cap durant l'agressió.

RedaccióActualitzat
La Fisacalia de París demana presó per al presumpte autor de la mort d'un jove en una agressió neonazi a la capital francesa. El suposat homicida, un cap rapat de 20 anys, és d'origen espanyol però té nacionalitat francesa.

Clément Méric, un jove de 18 anys militant d'organitzacions antifeixistes, va morir dijous com a conseqüència de l'agressió que va rebre dimecres a la tarda en ple centre de París, en un atac que el govern francès va atribuir a l'extrema dreta. Clément Meric, estudiant de la prestigiosa universitat de Sciences Po, era conegut per la seva militància en l'extrema esquerra i anava acompanyat d'uns amics quan es va iniciar una baralla amb un grup de caps rapats en un centre comercial.

Ara s'investiga el grau de complicitat en el crim que hi van tenir els altres 4 detinguts, companys de l'agressor. Segons els resultats de l'autòpsia, la víctima va morir arran d'una hemorràgia cerebral pels cops que va rebre al cap durant l'agressió.

El principal sospitós forma part d'un grupuscle feixista i té antecedents policials per possessió il·legal d'armes.

Els fets van començar quan, de manera fortuïta, van coincidir un grup de joves d'extrema esquerra amb una colla de neonazis en una botiga. Els testimonis i les càmeres de seguretat han revelat que van ser els caps rapats els que van iniciar la baralla.
Anar al contingut