Istanbul

La policia turca torna a desallotjar la plaça Taksim d'Istanbul després que milers de persones s'hi tornessin a concentrar

Centenars d'agents antiavalots han tornat a desallotjar la plaça aquest dimarts al vespre, poc després que milers de ciutadans s'hi tornessin a concentrar en senyal de suport a les protestes antigovernamentals que fa quinze dies que duren.

RedaccióActualitzat
Centenars d'agents antiavalots han tornat a desallotjar la plaça Taksim d'Istanbul aquest dimarts al vespre, poc després que milers de ciutadans s'hi tornessin a concentrar en senyal de suport a les protestes antigovernamentals que fa dues setmanes que duren.

Aquest dimarts al matí s'ha produït el primer desallotjament per la força de la cèntrica plaça. Hores després, ciutadans "indignats" han tornat a la plaça per denunciar les polítiques autoritàries del govern Erdogan i per mantenir la lluita per salvar el parc Gezi. La majoria dels manifestants han acudit a Taksim després d'acabar la seva jornada laboral.

Cridant consignes com "Taksim és a tot arreu, la resistència és a tot arreu", grups de manifestants han tornat a la plaça malgrat que els agents intentaven bloquejar-los el pas. Un d'aquests grups ha encès una foguera gegant, entre càntics d'altres manifestants, que de mica en mica han anat fent més fogueres.

Al vespre, els gasos lacrimògens i els canons d'aigua han tornat a arrasar els tendals informatius que s'havien establert a la plaça entre les corredisses dels manifestants. Segons el diari "Hürriyet Daily News", les càrregues policials han tornat a causar ferits i diverses cadenes de televisió han emès imatges d'ambulàncies arribant a la zona. Mentrestant, el governador d'Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, ha assegurat que han estat "grups marginals" que han atacat els agents.

Els enfrontaments no han afectat el veí parc Gezi, on milers de joves continuen acampats, malgrat la petició d'Erdogan que abandonin la protesta.

D'altra banda, a última hora de la tarda han estat alliberats la cinquantena d'advocats detinguts al matí quan protestaven als afores del Palau de Justícia d'Istanbul.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut