Barcelona

Universitats nega cap error en l'examen de matemàtiques de la selectivitat

El departament responsable de l'elaboració de les proves de la selectivitat diu que l'exercici polèmic es podia resoldre amb qualsevol de les dues incògnites i que els professors, a l'hora de corregir-lo, es fixen en el desenvolupament plantejat per l'alumne.

RedaccióActualitzat
El Departament d'Universitats, responsable de l'elaboració de les proves d'accés a la universitat (PAU), ha negat cap error a l'examen de matemàtiques i ha assegurat que hi havia dues vies per solucionar el problema.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, ha assegurat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que no hi havia cap equivocació en l'examen de matemàtiques i que el problema es podia respondre amb qualsevol de les dues incògnites. Això, l'endemà que els alumnes que van fer aquesta prova denunciessin a través de les xarxes socials que en una equació hi havia un error i en comptes d'una Z hi havia una X.

Els alumnes van ser alertats quan ja havia començat l'examen que hi havia un error d'impressió i se'ls va donar 15 minuts més per acabar la prova amb les noves indicacions. Els joves van denunciar aquest fet a Twitter amb les etiquetes #matemàtiques o #selectivitat i fins i tot van obrir una petició a change.org perquè es repeteixi la prova.

Segons Alsina, l'exercici es tractava d'un sistema d'equacions lineals, un problema clàssic de tots els exàmens de selectivitat, i que els professors, a l'hora de corregir-lo, es fixen en el desenvolupament plantejat per l'alumne.

Aquest dijous es fan les últimes proves de selectivitat. Els 30.000 estudiants catalans que s'hi presenten hauran de fer exàmens de matèries optatives, entre les quals hi ha geografia, física, grec o història de l'art.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut