Camp eòlic a la Segarra. Autora: Neus Gili.
Camp eòlic a la Segarra. Autora: Neus Gili.

Una font d'energia renovable, set mesos líder en producció elèctrica

Gairebé la meitat de l'energia elèctrica produïda aquest 2013 és d'origen renovable, amb l'energia eòlica com a primera font de producció en quatre dels primers cinc mesos de l'any.

Actualitzat
Gairebé la meitat de l'energia elèctrica produïda aquest 2013 és d'origen renovable, amb l'energia eòlica com a primera font de producció en quatre dels primers cinc mesos de l'any a la península, segons la Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE).


La producció d'energia elèctrica gràcies a les fonts renovables aquest any és la més alta dels darrers sis anys com a mínim, amb un 48% del total. Les condicions meteorològiques que hem tingut durant els darrers mesos, amb situacions continuades de vent i pluges abundoses, han afavorit l'increment de la producció, també ajudat per un increment en l'aposta de les energies renovables.

L'eòlica. la primera font de producció
Les fonts d'energies renovables ocupen el primer lloc en producció d'electricitat des de fa set mesos. L'octubre del 2012 va ser el darrer mes en què la nuclear es van imposar per sobre de la resta. D'aleshores ençà, la primera font de producció ha estat d'origen renovable, amb un gran pes de l'energia eòlica. L'eòlica ha estat líder sis dels darrers set mesos, amb un màxim al gener amb una producció del 26% del total. L'únic mes en què l'eòlica ha ocupat el segon lloc va ser a l'abril, però la primera productora era una altra font d'origen renovable, l'energia hidràulica.

Dades obtingudes de la REE.
Anar al contingut