Washington

Obama armarà els rebels sirians després de constatar que Al-Assad ha fet servir armes químiques

Els Estats Units estan disposats a ajudar militarment l'oposició siriana, després d'haver confirmat que el govern d'Al-Assad ha fet servir armes químiques contra els rebels. El diari "USA Today" va més enllà i publica que el president nord-americà, Barack Obama, ja ha autoritzat l'enviament d'armes als rebels. Les Nacions Unides han informat que, des del començament de la guerra a Síria, ja han mort 93.000 persones.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units incrementaran quantitativament i qualitativament l'ajuda militar als rebels sirians. Sense fer més precisions, la Casa Blanca ha anunciat la mesura després que els seus serveis secrets han confirmat per primer cop que el règim d'Al-Assad ha fet servir armes químiques. Això significa que s'ha traspassat la línia vermella que va marcar el president Obama.

Des del diari "USA Today" s'informa que el president nord-americà ja ha autoritzat l'enviament d'armes a l'oposició siriana, un cop els seus assessors han anunciat que donarien "suport militar" als rebels. El detonant per armar els insurgents és la constatació que el règim d'Al-Assad ha fet servir gas sarín en el conflicte civil que sacseja el seu país des de fa més de dos anys.

En les últimes hores, Ben Rhodes, el conseller adjunt de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, no ha aclarit els detalls sobre aquest "suport militar" nord-americà a les forces opositores, però el "USA Today" publica que l'ajuda inclou el subministrament d'armes als rebels, encara que no s'ha determinat  fins ara el tipus d'armament. A més d'entrenament, Washington podria enviar armes lleugeres o fusells fins a llançagranades i artilleria antitancs, segons aquest diari.

Rhodes ha explicat que "ara tenim una avaluació de gran fiabilitat que s'han fet servir armes químiques a petita escala per part del règim d'Al-Assad". El conseller ha afegit que el president Obama va dir que "l'ús d'armes químiques canviaria els seus càlculs, i això és el que ha passat".

De moment, aquest conflicte ja ha costat la vida a 93.000 persones, 6.500 de les quals són nens, segons l'últim balanç de l'ONU. L'organització admet que la xifra, pràcticament idèntica a la que va donar fa un mes l'Observatori Sirià dels Drets Humans, podria ser en realitat molt més elevada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut