Barcelona

Duran creu que s'ha d'ajornar la consulta i ERC li respon que si no es fa el 2014 trencarà el pacte

Redacció - 14/06/2013 - 11.32h.

El secretari general de CiU i president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tornat a plantejar un ajornament de la consulta sobiranista, al contrari que Artur Mas, que manté la intenció de fer la consulta el 2014. Duran i Lleida ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". També en declaracions a aquest programa li ha respost el diputat d'ERC Alfred Bosch, que ha amenaçat de trencar l'acord amb CiU si no es compleix la data pactada.

El líder d'Unió creu que les condicions polítiques i econòmiques actuals aconsellen fer la consulta sobiranista més enllà del 2014. Duran ha insistit que el procés s'ha de fer sense presses i sumant el màxim nombre de forces possibles. Ha recordat a ERC que el l'acord de governabilitat ja recull la possibilitat d'ajornar la consulta de forma acordada. I ha afegit que si no tenen el seu suport per acabar la legislatura, el 2016, en buscaran d'altres: "Tots sembla indicar que hi ha moltes raons econòmiques, polítiques i socials per no tenir pressa. Perquè hem d'intentar arribar a la consulta com amb més forces polítiques millor. Per tant, estem en aquest procés i esperem arribar al 2016, i esperem fer-ho amb ERC. I si no, doncs intentarem que es faci amb altres forces polítiques."

Per la seva banda, el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha recordat a Duran que la consulta s'ha de fer el 2014, perquè això és el que han pactat amb la força que governa, CiU. I no descarta que en cas del trencament del pacte es puguin avançar les eleccions: "Està escrit. Hi ha un pacte. Els pactes s'han de complir. Per tant, s'ha de fer. I si no es fa, considerem que el pacte no s'ha complert. Per tant, s'ha trencat."

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots