Madrid

Díaz Ferrán, condemnat a 15 anys d'inhabilitació per haver dut a la fallida Viatges Marsans

El jutge ha inhabilitat durant 15 anys l'expropietari de Viatges Marsans i expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, per haver portat l'agència turística a la fallida. La sentència el considera culpable no només de la insolvència de la companyia, sinó també d'haver-la fet empitjorar conscientment. Díaz Ferrán està en presó preventiva des de fa mig any.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Provincial de Madrid declara "culpable" de la fallida de Viatges Marsans qui en va ser el propietari i també president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán. El jutge l'inhabilita durant 15 anys. Segons el magistrat, els seus directius són culpables no només de la situació inicial d'insolvència, sinó també d'haver-la agreujat.

La sentència obliga Díaz Ferrán, el seu exsoci Ángel de Cabo i els hereus d'un altre exsoci, Gonzalo Pascual, mort fa un any, a fer front al deute del grup turístic, superior als 400 milions d'euros. Durant la instrucció del cas, la jutge ja va decretar que se li embarguessin els béns per afrontar l'eventual condemna, que aquest divendres s'ha acabat concretant.

Gerardo Díaz Ferrán està en presó preventiva des del 5 de desembre per l'"operació Creuer", que encara espera judici. La seva inhabilitació impedirà a l'expresident de la CEOE "administrar béns aliens" o "representar qualsevol persona".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut