Els nens de l'escola fan cua per entrar a la Bibliovana, aparcada al pati de l'escola.
La Bibliovana, aparcada al pati de l'escola. (Foto: ACN)
Sant Julià de Ramis

Una escola de Sant Julià de Ramis converteix una caravana en la biblioteca

Per fer front a l'arribada de nous estudiants, l'escola Castellum s'havia de quedar sense biblioteca el curs vinent. Juntament amb els pares i alumnes, l'escola ha decidit reconvertir una caravana en biblioteca. Una iniciativa creativa per solucionar un problema d'espai.

RedaccióActualitzat
L'escola Castellum de Sant Julià de Ramis, al Gironès, s'havia de quedar sense biblioteca per falta d'espai el curs vinent. L'escola necessita reconvertir un dels mòduls prefabricats en aula per fer lloc a l'arribada de nous alumnes.

La directora del centre, Núria Regincós, ha explicat: "no volíem que els nostres alumnes es quedessin sense biblioteca". És per aquest motiu que, juntament amb els pares dels alumnes, van fer una pluja d'idees per intentar trobar una solució. "Creiem que davant les dificultats, la creativitat és la millor solució", ha detallat la directora.

Finalment, mestres, pares i alumnes van decidir intentar aconseguir una caravana per poder-la reconvertir en biblioteca. A partir d'aquí, l'escola va buscar suports a través de les xarxes socials. La petició va arribar fins a Ventalló (Alt Empordà) on el propietari d'una empresa de venda de caravanes es va posar en contacte amb el centre i els en va oferir una de forma totalment gratuïta.

La "Bibliovana" ja està aparcada al patí de l'escola. Segons ha explicat un dels pares del centre, Lluís Sabadell, s'ha creat una comissió per decidir com aprofitar l'espai i donar més ús a la caravana.

Núria Rigencós ha remarcat que no han comunicat la decisió al Departament d'Ensenyament ja que es tracta d'un projecte d'escola per cobrir una necessitat. Rigencós ha assegurat també que estan sent especialment curosos amb el procés per garantir la seguretat dels infants. "Els pares i nosaltres som els primers que volem que els nens estiguin bé i segurs, no faríem res que pogués suposar un risc", ha conclòs.
Anar al contingut