Rètol d'una ITV.
Rètol amb el logotip de la inspecció tècnica de vehicles.
Barcelona

Trànsit avisarà per carta els conductors amb la ITV caducada abans de multar-los

El Servei Català de Trànsit començarà a enviar cartes després de l'estiu per informar els conductors que no hagin passat la inspecció del vehicle obligatòria. Els conductors hauran de respondre i, si no ho fan, se'ls introduirà en una llista i es controlarà per radar si estan circulant.

RedaccióActualitzat
El Servei Català de Trànsit començarà a enviar després de l'estiu cartes informatives als conductors que tinguin la ITV caducada per alertar-los que se'ls sancionarà si no regularitzen la situació del vehicle.

Els conductors hauran de respondre la carta dient si tenen intenció de donar de baixa el vehicle o de passar la inspecció tècnica. Així n'ha informat en roda de premsa el director del SCT, Joan Josep Isern.

Si no ho fan, se'ls introduirà en una base de dades perquè els lectors de matrícula dels controls de velocitat per tram o de les autopistes puguin caçar-los. D'aquesta manera, un cop hagin comprovat que estan circulant, se'ls imposarà la multa corresponent.

Per fer-ho, el Servei Català de Trànsit ha explicat que està en converses amb Abertis perquè pugui facilitar-los la informació dels vehicles que capten els seus lectors de matrícula instal·lats a les autopistes.

Si no, Trànsit ha dit que es plantegen modificar el funcionament d'algun radar per convertir-lo en lector de matrícula, cosa que anul·laria la seva capacitat de mesurar la velocitat. El canvi es podria aplicar ràpidament, tot i que de moment s'està valorant.

La multa a la qual s'enfronten els conductors que no hagin passat la ITV pot arribar als 700 euros.
Anar al contingut