Barcelona

Els Mossos d'Esquadra admeten que no poden controlar la trajectòria de les pilotes de goma

És el que han reconegut davant del jutge els 14 agents imputats pel suposat impacte d'una pilota de goma que va fer perdre un ull a un jove, durant la vaga del 29M. Així ho ha traslladat als periodistes l'advocat del denunciant, Jaume Asens.

RedaccióActualitzat
Els mossos d'esquadra admeten que no poden controlar la trajectòria de les pilotes de goma. És el que han reconegut davant del jutge els 14 agents imputats pel suposat impacte d'una pilota de goma que va fer perdre un ull a un jove, durant la vaga del 29M. Així ho ha traslladat als periodistes l'advocat del denunciant, Jaume Asens.
 
Aquests agents han admès que eren a la plaça Catalunya per dispersar manifestants, ara bé, no s'han reconegut a les imatges que els han reproduït. Un dels mossos ha precisat que aquell vespre va disparar entre 30 i 40 pilotes de goma

Segons fonts de l'acusació, els agents de la brigada mòbil -sergents, subinspectors i escopeters-, que en el moment dels disturbis comptaven amb set vehicles a la zona compresa entre la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia, han reconegut que no poden controlar la trajectòria de les bales de goma i que van disparar aquests projectils perquè els ho van ordenar.

No obstant això, els mossos imputats han assegurat que no van veure cap ferit al lloc on van passar els fets.

La víctima, que ha hagut de sotmetre's a una reconstrucció del glòbul ocular mitjançant implant, va presentar, a l'octubre de l'any passat, una denúncia als jutjats en la qual assegurava que va rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada "directament" per un mosso, quan anava a creuar la plaça de Catalunya per trobar-se amb uns amics amb els quals havia quedat.

La jutge instructora va arxivar la causa, però l'Audiència de Barcelona va estimar el recurs que va presentar el denunciant i va ordenar reobrir el procediment per practicar les diligències d'instrucció necessàries per identificar al possible autor dels fets i determinar si aquests són constitutius de delicte.

Segons l'acte de la secció tercera de l'Audiència, el fet podria ser catalogat com un "delicte de lesions que provoca la pèrdua o inutilitat d'un òrgan o membre principal", per la qual cosa creu "patent la gravetat dels fets denunciats" que podrien comportar penes d'entre sis i dotze anys de presó.
Anar al contingut