Rússia

Un estiu boig a Nadym, Sibèria

L'estiu ha quedat interromput abruptament a la ciutat siberiana de Nadym: els ciutadans s'han vist sorpresos després de passar d'un dia de temperatures de gairebé 30 graus a una intensa nevada.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'estiu ha quedat interromput de forma abrupta a la ciutat siberiana de Nadym: els ciutadans s'han vist sorpresos després de passar d'un dia de temperatures de gairebé 30 graus a una intensa nevada.

En condicions normals, el juny és un mes que dóna un respir després dels mesos freds d'hivern, p
erò en aquest cas, una irrupció d'aire fred provinent de l'Àrtic ha acabat dràsticament amb un episodi de temperatures tropicals.

Nadym està situada al nord de Sibèria i al sud de la costa siberiana del mar de Kara, a l'Oceà Glacial Àrtic. L'evolució d'una borrasca per sobre d'aquesta zona de Rússia ha propiciat aquest canvi de masses d'aire: dels vents del sud-oest, càlids i eixuts, han passat a vents del nord-oest, gèlids i humits, amb una caiguda de temperatures d'uns 20 graus en poques hores a un nivell de 850 HPa, uns 1.500 metres d'altura. La davallada ha tingut la corresponent traducció  a la superfície i ha vingut acompanyada de la nevada que podeu veure en les imatges. A banda, l'efecte del vent ha accentuat la sensació de fred intens.

Al llarg del cap de setmana, es preveu una nova remuntada de les temperatures, que quedaran per sota dels 20 graus de màxima i al voltant dels 7 o 8 de mínima.



Anar al contingut