El periodista Bertran Cazorla. (Foto: Twitter)
Els fets han passat cap a les 7 del matí davant de la comissaria de Ciutat Vella. (Foto: Twitter)
Barcelona

Un periodista acusat d'atemptat contra l'autoritat denuncia els Mossos per maltractaments

El periodista "freelance" Bertran Cazorla ha estat traslladat al centre Perecamps, on l'han atès per diverses contusions. Iniciativa ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller d'Interior i el director dels Mossos per explicar els fets.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut el periodista 'freelance'  Bertran Cazorla per un aldarull quan els ha demanat explicacions per una actuació policial de la qual hauria estat testimoni aquest dissabte a la matinada.

Segons la versió dels mossos, el periodista s'ha enfrontat amb uns agents de la comissaria de Nou de la Rambla i els ha agredit, per la qual cosa li atribueixen un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i tres faltes per lesions.

El periodista, que ha sortit de la comissaria a un quart de cinc de la tarda, ha anunciat que posarà una denúncia "per maltractament", ja que assegura que els agents l'han colpejat i, de fet, ha estat traslladat al centre Perecamps, on l'han atès de diverses contusions.

Fonts pròximes al periodista han explicat que tot ha començat de matinada, quan Cazorla ha estat testimoni d'una detenció que li ha semblat irregular, i ha demanat explicacions als agents de la comissaria de Nou de la Rambla. Segons un jove que acompanyava el periodista, quan s'ha dirigit als agents per demanar explicacions, li han demanat que entrés a la comissaria a identificar-se. Allà han retingut els dos joves durant una hora i, quan els han permès marxar, han demanat als agents que s'identifiquessin, moment en què s'ha produït la presumpte agressió al periodista, a qui han detingut després de tirar-lo a terra i donar-li dues bufetades, segons les mateixes fonts.

Els fets han passat cap a les 7 del matí davant de la comissaria de Ciutat Vella i, finalment, se l'ha traslladat a la comissaria de les Corts, on se li ha pres declaració i se l'ha deixat en llibertat a un quart de cinc de la tarda.

En un comunicat, els Mossos d'Esquadra han denunciat que el periodista s'ha acostat a uns agents i els ha insultat. Aquests li han demanat que s'indentifiqués i l'han fet entrar a la comissaria juntament amb l'altre noi que l'acompanyava. Allà, els han comunicat que els denunciarien entre els "insults i amenaces d'un dels joves, que estava molt nerviós".

Els Mossos asseguren que quan els han dit que podien marxar, el periodista ha agafat un joc de claus i s'ha "llançat a sobre d'un policia, al temps que el colpejava" i, quan l'han intentat detenir -segons aquesta versió-, s'ha resistit activament.

Iniciativa demana la compareixença d'Espadaler

ICV-EUiA ha denunciat que demanarà la compareixença del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i del director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, perquè donin explicacions per la detenció de Bertran Cazorla.

Els ecosocialistes han explicat en un comunicat
que demanaran que s'obri una investigació per determinar si hi ha hagut maltractament cap al periodista mentre ha durat la detenció
Anar al contingut