Barcelona

Primer judici a Catalunya contra el govern espanyol per no revaloritzar les pensions d'acord amb l'IPC

Primer judici a Catalunya contra la decisió del govern espanyol de no revaloritzar les pensions dels jubilats d'acord amb l'IPC. Aquest matí, davant dels jutjats socials de Barcelona, desenes de pensionistes han presentat la demanda prèvia per reclamar la compensació econòmica que els pertoca.

RedaccióActualitzat
Primer judici a Catalunya contra la decisió del govern espanyol de no revaloritzar les pensions dels jubilats d'acord amb l'IPC. Aquest dilluns, davant dels jutjats socials de Barcelona, desenes de pensionistes han presentat la demanda prèvia per reclamar la compensació econòmica que els pertoca.

Reclamen 1,9% compensatori perquè el govern només els va pujar un 1% la pensió quan al final l'IPC del 2012 va ser del 2,9. Això vol dir que reclamen entre 90 i 400 euros en funció dels casos.

Avui ha arribat a judici el cas d'un jubilat del Clot de Barcelona que va presentar la demanda al desembre. Domiciano Sandoval insta la resta de pensionistes a fer el mateix. Explica que el procediment fins arribar a judici no és complicat, però sí entretingut.

Al País Basc ja s'han dictat dues sentències a favor dels pensionistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut