Barack Obama.
Barack Obama.
Washington

La majoria de nord-americans ja no confien en Obama

El 54 per cent dels enquestats diuen que desaproven la manera en què el president exerceix la seva tasca. El 40 per cent dels enquestats opina que Obama és honest, però el 50 per cent opina el contrari. Aquestes dades, que recullen l'impacte dels últims escàndols que afecten l'administració nord-americana, vénen precedides d'una enquesta Gallup en què l'expresident George W. Bush obté, per primer cop des del 2005, una majoria d'opinions favorables.

Actualitzat
L'índex d'aprovació de la gestió del president dels Estats Units, Barack Obama, ha caigut vuit punts en un mes i se situa en el 45%, el nivell més baix en més d'un any i mig, segons una enquesta divulgada per la cadena de televisió CNN.

Els últims escàndols en què s'ha vist embolicada l'administració nord-americana, inclòs el programa de vigilància destapat per l'exagent Edward Snowden, han passat factura a la imatge del president. Així, mentre que a mitjans de maig la mateixa enquesta havia registrat un índex d'aprovació del 53 per cent per a la gestió d'Obama, ara el 54 per cent dels enquestats diuen que desaproven la manera en què el president exerceix la seva tasca. El 40 per cent dels enquestats opina que Obama és honest, però el 50 per cent opina el contrari. És la primera vegada, segons aquesta enquesta, que una majoria dels nord-americans creu que no es pot confiar en el president.

El 53 per cent dels entrevistats també va expressar dubtes sobre que Obama pugui manejar eficaçment el govern, mentre que el 47 per cent va mostrar confiança en la capacitat del president per fer-ho. Obama ha perdut molt terreny entre els votants que es consideren independents, amb un 37 per cent d'aprovació davant d'un 61 per cent de desaprovació. Fa un mes, el 47 per cent d'independents enquestats aprovava la gestió d'Obama i el 49 per cent no li donava aquest suport.

El sondeig d'opinió, que es va dur a terme entre l'11 i el 13 de juny amb 1.014 adults i té un marge d'error de tres punts percentuals, ve precedit d'una enquesta Gallup en què l'expresident George W. Bush obté, per primer cop des del 2005, una majoria d'opinions favorables, En concret, el 49% en té ara una bona opinió, mentre que el 46% continua tenint-ne una opinió dolenta.
Anar al contingut