Imatge de les inundacions a la Vall d'Aran facilitada pels Pompièrs.
Imatge de les inundacions a la Vall d'Aran facilitada pels Pompièrs.
Vielha

El síndic d'Aran culpa la CHE de les conseqüències del desbordament de la Garona

La situació "està absolutament descontrolada" i els danys "són una catàstrofe". Amb aquestes paraules s'ha referit el síndic d'Aran, Carles Barrera, a la situació a la Vall d'Aran. Malgrat això, Carles Barrera ha destacat el fet que no s'ha registrat cap dany personal.

RedaccióActualitzat
La situació "està absolutament descontrolada" i els danys "són una catàstrofe". Amb aquestes paraules s'ha referit el síndic d'Aran, Carles Barrera, a la situació a la Vall d'Aran. Malgrat això, Carles Barrera ha destacat el fet que no s'ha registrat cap dany personal. "Els danys materials seran una catàstrofe, però fins ara no hi ha desgràcies personals perquè els veïns han pres consciència del risc en el qual estem".

Dit això, Barrera ha responsabilitzat de les conseqüències del desbordament de riu Garona la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), titular de la conca internacional, a qui ha acusat d'excessiu proteccionisme amb la vegetació i d'haver posat obstacles a la intervenció de l'administració territorial.

Segons el síndic d'Aran, tots els problemes que hi ha hagut en els ponts que creuen la Garona han estat ocasionats pel taponament dels arbres arrossegats per la força de l'aigua. Per tot plegat, Barrera ha dit que quan acabi aquest episodi caldrà demanar una reflexió a la CHE perquè no posi impediments a les administracions territorials quan demanin intervenir en la neteja de les lleres dels rius. "El riu necessita el seu espai i, si no se li dóna, se l'agafa", ha afegit.
Anar al contingut