Foto de família del G-8 a Enniskillen.
Foto de família del G-8 a Enniskillen. (Foto: Reuters)
Enniskillen

El G-8 s'ofereix per liderar el suport internacional a una transició democràtica a Síria

Dos dies de reunions per a un acord de mínims sobre Síria. El G-8 ha dit que donarà més de mil milions d'euros d'ajuda humanitària i pressionarà perquè la conferència de pau a Ginebra se celebri amb les dues parts del conflicte presents. Però cap acord més sobre com s'aturarà la violència ni sobre el futur de Bashar al-Assad.

Actualitzat
El G-8, el grup dels set països més rics i Rússia, ha donat suport a una "transició democràtica" a Síria i ha demanat que se celebri a Ginebra "al més aviat possible" una reunió entre rebels i partidaris del règim de Damasc, a la recerca d'una "solució pacífica" al conflicte.

Els caps d'estat i de govern dels Estats Units, el Japó, el Regne Unit, Rússia, Alemanya, França, el Canadà i Itàlia s'han compromès a dedicar 1.500 milions de dòlars d'ajuda humanitària a Síria i han expressat la seva disposició a "liderar el suport internacional per a una transició democràtica" en un país que pateix "l'amenaça del terrorisme i l'extremisme" a causa d'un conflicte de "creixent naturalesa sectària".

El comunicat final de la trobada conté set punts sobre el conflicte de Síria, però no cita expressament el president d'aquest país, Bashar al-Assad, a causa del rebuig frontal del dirigent rus, Vladímir Putin, i a les "profundes divergències" al si del G-8, segons ha reconegut el primer ministre britànic i amfitrió de la reunió, David Cameron.
Anar al contingut