Enniskillen

El G-8 s'ofereix per liderar el suport internacional a una transició democràtica a Síria

19/06/2013 - 09.32h.

El G-8, el grup dels set països més rics i Rússia, ha donat suport a una "transició democràtica" a Síria i ha demanat que se celebri a Ginebra "al més aviat possible" una reunió entre rebels i partidaris del règim de Damasc, a la recerca d'una "solució pacífica" al conflicte.

Els caps d'estat i de govern dels Estats Units, el Japó, el Regne Unit, Rússia, Alemanya, França, el Canadà i Itàlia s'han compromès a dedicar 1.500 milions de dòlars d'ajuda humanitària a Síria i han expressat la seva disposició a "liderar el suport internacional per a una transició democràtica" en un país que pateix "l'amenaça del terrorisme i l'extremisme" a causa d'un conflicte de "creixent naturalesa sectària".

El comunicat final de la trobada conté set punts sobre el conflicte de Síria, però no cita expressament el president d'aquest país, Bashar al-Assad, a causa del rebuig frontal del dirigent rus, Vladímir Putin, i a les "profundes divergències" al si del G-8, segons ha reconegut el primer ministre britànic i amfitrió de la reunió, David Cameron.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots