Nens sirians refugiats a Jordània. (Foto: Reuters)
Nens sirians refugiats a Jordània. (Foto: Reuters)
Ginebra

La xifra de refugiats sirians d'aquest primer semestre iguala els exiliats d'arreu del món el 2012

La xifra de refugiats sirians que han fugit del seu país el primer semestre d'aquest any ja és tan gran com el nombre total de persones exiliades arreu del món durant el 2012, segons un nou informe de l'ONU. Es calcula que cada dia hi ha 7.000 nous refugiats sirians i que a finals d'any ja en seran 3 milions i mig. Demà dijous és el Dia Mundial del Refugiat.

RedaccióActualitzat
L'ONU calcula que a finals d'any ja hi haurà 3 milions i mig de refugiats sirians. Un informe de les Nacions Unides assenyala que el nombre de refugiats que han abandonat Síria els sis primers mesos de l'any ja arriba al total de persones que es van exiliar arreu del món durant el 2012. Aquesta dada tan significativa l'ha destacat l'Alt Comissionat de l'ONU pels Refugiats, Antonio Guterres, que ha presentat l'informe "ACNUR: Tendències Globals 2012". Aquest dijous serà el Dia Mundial del Refugiat.

Segons Guterres, la crisi de Síria s'ha convertit en un nou factor destacat en el desplaçament de persones a tot el món. El document informa que Síria va entrar l'any passat en la llista dels cinc primers països del món en nombre de refugiats. Així, a finals del 2012, ja hi havia prop de 730.000 sirians fora de les seves fronteres, i el ritme augmenta en unes 7.000 persones al dia. Es creu que a finals d'aquest any n'hi pugui haver uns 3 milions i mig, acollits a Jordània, el Líban, Turquia, Iraq i Egipte.

L'ONU calcula que el nombre total de persones desplaçades per conflictes al món l'any passat va arribar als 7,6 milions, la xifra més alta registrada des de finals de la dècada dels 90.
Anar al contingut