Obama i Merkel en una imatge d'arxiu, a Berlín. (Foto: Reuters)
L'escàndol de l'espionatge amenaça d'enrarir les relacions entre els EUA i Europa. (Foto: Reuters)
Berlín

Obama anuncia que desclassificarà part de la informació del programa d'espionatge massiu

En una visita a Berlín, el president dels Estats Units ha defensat que la seva administració ha sabut trobar un "equilibri adequat" entre la seguretat nacional, les llibertats civils i la privacitat.

RedaccióActualitzat
Barack Obama ha anunciat que desclassificarà part de la informació del programa Prism d'espionatge massiu per part dels serveis d'intel·ligència nord-americans. En una visita a Berlín, el president dels Estats Units ha defensat que la seva administració ha sabut trobar un "equilibri adequat" entre la seguretat nacional, les llibertats civils i la privacitat.

"Vaig arribar al càrrec compromès amb la protecció dels americans, però també amb els nostres valors i ideals, i un dels nostres principals ideals són les llibertats civils i la privacitat", ha afirmat el president nord-americà en una roda de premsa després d'entrevistar-se amb la cancellera, Angela Merkel. Obama ha defensat que el programa Prism està enfocat cap a la prevenció del terrorisme i la proliferació d'armes.

El president dels EUA també ha reiterat que manté la intenció de tancar Guantánamo, encara que ha admès que és "més difícil del que esperava" perquè ha topat amb la "resistència d'alguns estats i problemes amb el Congrés".

Respecte el procés de transició a Síria, Obama ha afirmat que tant els Estats Units com Alemanya aposten per un "acord polític" per aquest país perquè estigui "unit i en pau". En clau econòmica, ha dit que tant la UE com els EUA han de continuar les reformes estructurals perquè "queda molt per fer" i s'ha mostrat convençut que tant els uns com els altres sortiran enfortits de la crisi.
Anar al contingut