Madrid

L'Audiència de Madrid anul·la el "cas Blesa" i situa més a prop de la llibertat l'expresident de Caja Madrid

El tribunal madrileny ha anul·lat la causa del jutge Elpidio José Silva contra l'expresident de Caja Madrid per la concessió d'un crèdit de 26,6 milions al grup Marsans. La decisió situa Blesa, en presó incondicional des del 6 de juny, més a prop de la llibertat.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Madrid ha anul·lat el "cas Blesa". El tribunal madrileny ha anul·lat la causa del jutge Elpidio José Silva contra l'expresident de Caja Madrid per la concessió d'un crèdit de 26,6 milions al grup Marsans, de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. La decisió situa Blesa, en presó incondicional des del 6 de juny, més a prop de la llibertat.

El tribunal ha acordat la nul·litat del procediment obert pel jutge Silva i afirma que va prendre mesures desproporcionades durant la tramitació. En concret, argumenta que el jutge ha convertit el cas en una "causa general a la recerca dels responsables de la crisi econòmica general per la qual passem i el seu càstig", com denunciaven la fiscalia i la defensa de Blesa.

De la causa oberta pel crèdit a l'expresident de la patronal espanyola en penjava la investigació de la compra per part de Caja Madrid del City National Bank de Florida, cas pel qual Blesa està en presó provisional sense fiança. Per això s'espera que el banquer quedi en llibertat en les pròximes hores.

L'expresident de Caja Madrid va ingressar a la presó sota l'acusació d'haver comès diversos presumptes delictes en la compra del banc de Florida l'abril del 2010. La fiscalia va recórrer la decisió i va al·legar que no hi veia risc de fuga del banquer i que fins al moment sempre havia col·laborat amb la justícia.

El jutge que va enviar Blesa a la presó ha demanat empara formal aquesta mateixa setmana al Consell General del Poder Judicial per les pressions que assegura haver rebut del món judicial i periodístic. El magistrat està apartat temporal del cas mentre l'Audiència Nacional resol si el revoca, és a dir, si el desvincula definitivament de la investigació, tal com ha demanat la defensa de Blesa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut