Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Amb l'acord, Sánchez-Camacho s'estalvia anar a judici. (Foto: ACN)
Barcelona

Els altres partits acusen Camacho de tancar en fals l'espionatge de Método 3 amb l'acord per retirar la demanda

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, acusa la presidenta del PPC d'haver fet "comèdia" al voltant del cas. I el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura a Twitter: "No entenc res!"

RedaccióActualitzat
Allau de crítiques a la decisió d'Alícia Sánchez-Camacho de retirar la demanda contra l'agència de detectius Método 3, que ha admès que va gravar una conversa seva amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, a canvi de 80.000 euros. CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA han retret a la presidenta del PPC que no hagi arribat fins al final, com va anunciar reiteradament quan va esclatar l'escàndol de l'espionatge. El cas és que encara no se sap qui va encarregar la gravació.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha acusat la presidenta del PPC de voler amagar la veritat d'aquesta gravació i d'haver fet "comèdia" al voltant del cas. CiU vol que Camacho comparegui al Parlament per donar explicacions del tema.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Turull ha considerat una "autèntica vergonya" l'acord, que obre més interrogants sobre qui va encarregar la gravació. "Tota aquella exhibició de victimisme que va fer dient que arribaria fins al final era una comèdia", ha remarcat Turull, que ha considerat que l'acord "posa de manifest que hi ha moltes coses que el PP i una altra força política que també surt molt en tot això volen tapar".

Turull es refereix implícitament al PSC, que també s'hi va veure involucrat quan va saltar la notícia. En declaracions al mateix programa, el portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, ha volgut desvincular el seu partit de tot l'afer d'espionatge. "Això d'una carpeta que posava PSC, fins que els judicis no avancin, són informacions que han anat sortint perquè, a efectes judicials, no tenen cap validesa", ha comentat. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha qualificat d'"al·lucinant" que Camacho arribi a un acord amb Método 3 i tot plegat quedi en un "aquí no passa res".

Mentre que els socialistes han descartat demanar la compareixença de la presidenta del Partit Popular català, els republicans i els ecosocialistes encara no s'hi han pronunciat. El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha reclamat més "transparència" perquè "això no pot acabar així". ERC no ha dit encara si demanarà la compareixença de Camacho al Parlament, però ha considerat que no es pot "tancar en una carpeta" un cas que ha aixecat tanta polseguera.

La portaveu parlamentària d'Iniciativa, Dolors Camats, ha mostrat "estupefacció" i "perplexitat" davant un acord que, segons diu, pretén "tapar-ho tot".

Qui també ha mostrat sorpresa per la decisió de Sánchez-Camacho ha estat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que mitjançant el seu compte de Twitter ha exclamat: "No entenc res!"
Anar al contingut