Rafael Blasco, en una imatge d'arxiu.
Blasco ha estat l'hoste de més anys al Palau de la Generalitat Valenciana.
València

El PP valencià suspèn de militància l'exconseller i diputat Rafael Blasco, acusat de desviar fons destinats al tercer món

Se l'acusa de desviar fons destinats a ajudes al Tercer Món.

RedaccióActualitzat
El PP del País Valencià ha suspès de militància i ha expulsat del grup parlamentari el que va ser portaveu a les Corts i exconseller Rafael Blasco. Està imputat en l'anomenat "cas Cooperació". Blasco hauria ajudat a desviar fons destinats a ajudes al Tercer Món i així ho reconeixen els advocats de la Generalitat.

De fet, l'oposició feia temps que li demanava al president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, el cap de Blasco. Però no li va obrir un expedient disciplinari fins fa poc, quan va qüestionar-li públicament el lideratge.

Present en cinc legislatures, una, socialista

Blasco ha estat l'hoste de més anys al Palau de la Generalitat Valenciana. Ha acompanyat cinc presidents, entre els quals, el socialista Joan Lerma, fins que en va sortir, també per un cas de corrupció.

Amb el PP ha ocupat almenys set carteres, des de Presidència i Obres Públiques fins a Sanitat i Cooperació. La gestió d'aquesta última conselleria l'ha fet naufragar.

Blasco no abandonarà l'escó de diputat i constituirà el grup parlamentari de no adscrits. A les files del grup parlamentari del PP valencià, però, encara hi ha 8 diputats del PP imputats en diversos casos de presumpta corrupció.
Anar al contingut