Baltasar Garzón en una imatge d'arxiu.
Garzón no defensarà Snowden.
Londres

Garzón vol estudiar el cas d'Edward Snowden abans d'acceptar la seva defensa

L'exjutge espanyol i advocat de Julian Assange, Baltasar Garzón, ha explicat que WikiLeaks li ha demanat que defensi Edward Snowden però que de moment no ho ha acceptat, ja que primer ha d'estudiar el cas. El que sí que ha manifestat d'entrada és que tant ell com l'equip legal de Wikileaks estan interessats a "preservar els drets" i "protegir" l'extècnic de la CIA.

RedaccióActualitzat

L'exjutge espanyol Baltasar Garzón i advocat de Julian Assange ha manifestat el seu interès "a preservar els drets" i "protegir com a persona" l'exagent de la CIA i de la NSA Edward Snowden, acusat pels Estats Units d'espionatge. Mitjançant un comunicat difós aquest diumenge per Wikileaks a través del seu compte oficial de Twitter, Garzón ha considerat que el que s'està fent a Snowden suposa un atac als drets humans.

"L'equip legal de Wikileaks i jo estem interessats a preservar els drets del senyor Snowden i de protegir-lo com a persona", ha escrit Garzón. I ha afegit que el que s'està fent -tant amb Edward Snowden com amb Julian Assange per revelar informació en interès públic- "és un assalt contra les persones".

Tot i així, Garzón ha volgut precisar que ell no assessora ni defensa Snowden i que abans de res, ha d'estudiar el cas. El lletrat, que es troba a Haití treballant en un projecte de la seva fundació per ajudar a pal·liar la pobresa en aquell país, ha precisat telefònicament que WikiLeaks li "ha demanat la defensa de Snowden", però que ell no ho ha acceptat encara, "fins que no estudiï el cas".

Snowden, que ha estat amagat a l'antiga colònia britànica de Hong Kong, ha abandonat la ciutat aquest diumenge al matí en direcció a Moscou. La destinació final pot ser l'Equador o Veneçuela, via l'Havana.

Anar al contingut