Franja de Gaza

Esclat d'alegria a la Franja de Gaza gràcies a un jove cantant que s'ha convertit en l'orgull palestí

El programa de televisió "Arab Idol" és un concurs de cant seguit per milions d'espectadors. Un jove palestí ha guanyat la final després de superar traves com el malestar de Hamas, que controla la Franja; una Hamas a la qual no agrada ni el concurs ni la música que s'hi canta. El jove s'ha convertit en una icona, motiu d'orgull palestí.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Esclat d'alegria a la Franja de Gaza, gràcies al programa de televisió Arab Idol; un concurs de cant seguit per milions d'espectadors. Un jove palestí ha guanyat la final després de superar traves com el malestar de Hamas, que controla la Franja i a la qual no agrada ni el concurs ni la música que s'hi canta. El jove s'ha convertit en una icona, motiu d'orgull palestí.

Milers de vots de tot el món àrab l'han fet guanyador i centenars de milers de palestins han sortit als carrers de Gaza i Cisjordània a celebrar la victòria del seu nou líder, que trenca barreres religioses i polítiques entre els palestins, que aquesta nit s'han reunit en places i carrers per compartir la felicitat.

I així, amb una emoció renovada als ulls ho ha expressat Ayman Qawasmi, veí d'Hebron que diu de Mohamed, el nou ídol palestí, que els "ha tornat l'alegria" a les seves vides. "Li ha dit a tot el món que a nosaltres no ens agrada la sang, que treballem per la pau. Ell ha cantat per la pau, pels presoners i els màrtirs.", ha explicat.

Les manifestacions d'alegria per tot Palestina no han fet cas de les recomanacions dels imams que com algún de Jerusalem Est, en els seus sermons de divendres, van desacreditar el concurs recordant la gent que havia d'utilitzar les seves energies en lluitar contra l'ocupació israeliana i no en idolatrar cantants.

Mohamed Assaf, de 23 anys, es va criar al camp de refugiats de Khan Younis, a Gaza. L'Autoritat Palestina i Hamas l'han felicitat, encara que no encarna els principis islamistes que ells volen impossar a la franja. La roba i el pentinat que porta son prohibits a Gaza, però des del primer dia, ell sempre va reivindicar la lluita contra l'ocupació israeliana i per la unitat palestina.

Mohamed, el guanyador d'"Arab Idol 2013", té molt clar que "la revolució no es fà només amb les armes". Assegura que "la revolució és al pinzell d'un artista, al bisturí d'un cirurjà, a l'aixada d'un agricultor" i que "cadasqú lluita per la seva causa amb l'eina que se sent més comode. Avui jo represento Palestina i lluito amb la meva veu", afirma.

L'ONU l'ha nomenat ambaixador de bona voluntat, el primer d'origen palestí, i tindrà, així, privilegis diplomàtics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut