ANÀLISI

Willkommen Pep

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Mai a la historia del futbol la presentació d'un entrenador havia despertat tanta expectació com la que hi havia a la sala de premsa de l'Allianz Arena per donar la benvinguda a Guardiola com a flamant tècnic del Bayern. Flanquejat per la cúpula del club (Hoeness, Rummenigge i Sammer), en Pep s'ha posat la concurrència a la butxaca en expressar-se, en paraules del mateix director de comunicació del seu nou equip, en un "més que perfecte alemany". Durant l'any sabàtic a Nova York, el de Santpedor no ha perdut el temps i, a més d'empassar-se quantitat de vídeos dels vigents campions d'Europa, s'ha implicat en un intens curs d'alemany amb una professora particular que era fan del Borussia Dordmund!

Igual que ara fa cinc anys en el Barça, Guardiola s'ha presentat elegantment vestit, cuidant al màxim qualsevol detall, com el del mocador blanc que sobre sortia de la butxaca de l'americana com aquell dia a la sala París del Camp Nou. Es notava que per als alemanys, després d'haver-ho guanyat tot en la present temporada, era un dia gran, sobretot pel carregós desplegament publicitari amb què han revestit l'acte -ampolles de cervesa, aigua i Coca Cola clàssic i Zero que gairebé tapaven el cos del nou entrenador-, que ha sabut respondre amb serenitat les preguntes (la majoria en alemany i català) dels periodistes que omplien a rebentar la sala de premsa. Tot i el domini absolut de l'escena, en Pep ha reconegut estar nerviós davant d'un repte més difícil que el que va assumir quan es va fer càrrec del Barça.

Aleshores va agafar un equip que venia d'estar dos anys sense guanyar res. Amb una plantilla amb un potencial enorme. Amb futbolistes com Xavi, Iniesta i Messi que encara havien de donar el millor d'ells mateixos i on calia obrir la porta perquè sortissin elements contaminants, com Ronaldinho, Deco i un any més tard Eto'o, que permetés que es ventilés el vestidor del Camp Nou. Els resultats no van poder ser millors: catorze títols de dinou possibles en quatre temporades. A Munic la cosa és diferent, Guardiola substitueix un entrenador com Heynckes que ho ha guanyat tot aquesta temporada. El llistó està el més alt possible, però l'obsessió que té en Pep per la feina -"Durant els primers sis mesos la meva casa serà la ciutat esportiva"- només un entrenador com ell pot ser capaç de millorar el que sembla immillorable. Encara que per això s'hagi de convertir en el pròxim gran rival del Barça.
Anar al contingut