El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso.
El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso.
Madrid

Alonso es desmarca de Wert i afirma que les beques han de ser "inclusives"

El portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, ha advertit que el sistema de beques ha de garantir, en primer lloc, la igualtat d'oportunitats i que "ningú deixi d'estudiar perquè no té diners per fer-ho"; unes declaracions que es poden entendre com una crítica al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que vol establir un 6,5 com a nota mínima per concedir beques als estudiants universitaris.

RedaccióActualitzat
El portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, ha advertit que el sistema de beques ha de garantir, en primer lloc, la igualtat d'oportunitats i que "ningú deixi d'estudiar perquè no té diners per fer-ho", unes declaracions que es poden entendre com una crítica al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que vol establir un 6,5 com a nota mínima per concedir beques als estudiants universitaris. Tot i que no ha criticat obertament la mesura, Alonso ha assegurat que l''objectiu bàsic de les beques" és "inclusiu".

Segons Alonso, "encara que es primi l'esforç", hi ha d'haver "una base d'igualtat d'oportunitats", i ha confiat que el ministre i els consellers autonòmics del ram seran "capaços" d'arribar a un acord sobre el nou decret de beques. El portaveu ha afirmat que "la pitjor beca és la que no existeix" i ha ressaltat que l'actual govern ha mantingut el sistema en una "època d'una dificultat econòmica extraordinària".

La possibilitat que s'estableixi aquesta nota mínima per concedir beques ha aixecat força polseguera i el PSOE ja ha anunciat que s'hi oposa.
Anar al contingut