Josep Maria Torrens, director general de Petromiralles.
Josep Maria Torrens, director general de Petromiralles, plega com a alcalde.
Santa Maria de Miralles

Detenen el director de Petromiralles en una operació contra el frau de l'IVA a les gasolineres

Una operació de la Guàrdia Civil ha acabat amb la detenció d'una vintena de persones, entre elles el director general de l'empresa Petromiralles, Josep Maria Torrens. Es tracta d'una operació contra el frau de l'IVA a les gasolineres vinculades a la companyia. Segons fonts de la investigació, el frau superaria els 100 milions d'euros. Els agents han estat escorcollant durant unes hores les oficines de l'empresa a Santa Maria de Miralles, a l'Anoia.

RedaccióActualitzat
Detingut el director general de Petromiralles, Josep Maria Torrens, amb una vintena de persones més, en una operació de la Guàrdia Civil contra el frau de l'IVA a les gasolineres vinculades a l'empresa. Torrens també és l'alcalde de la població de Santa Maria de Miralles, a l'Anoia, de poc més de 100 habitants, on hi ha la seu de la companyia.

En l'operació, coordinada pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, es van fer 9 escorcolls a Catalunya i 6 a Andalusia. Segons fonts de la investigació, el frau superaria els 100 milions d'euros. A través d'estructures financeres i amb documents falsificats, evitaven pagar l'IVA en una part considerable de les transaccions i això els permetia vendre la gasolina a preus més baixos, cosa que causava un perjudici a la resta d'empreses del sector.

Als detinguts els acusen de pertinença a organització criminal, delicte fiscal, maquinació per alterar el preu de les coses, falsedat documental i blanqueig de capitals. El jutjat nomenarà un interventor judicial per garantir els llocs de treball dels empleats vinculats a l'empresa Petromiralles.

A través d'un comunicat, Petromiralles ha assegurat que "desconeix els fets" i l'abast del que s'investiga, ja que "en cap moment l'Audiència Nacional ha atribuït cap responsabilitat a l'entitat mercantil o als seus directius", tot i que aquest òrgan judicial "s'ha procurat informació sobre tercers operadors del sector", apunta la nota.
Anar al contingut