ANÀLISI

Tastets

Un llibre en format de butxaca que recull el treball del gastrònom pep Nogué al voltant dels aperitius. Tota mena de tastets, dels més senzills als més sofisticats, per preparar un bon vermut o bé, variant les quantitats, un bon plat de cullera, forquilla i ganivet.

Enllaç a altres textos de l'autor Jordi Cervera

Jordi Cervera

Periodista de Catalunya Ràdio i escriptor

Actualitzat
Portàtil, la col·lecció de butxaca de Cossetània Edicions acaba de publicar "Tastets. 122 propostes per fer un bon aperitiu", un treball esplèndid i a la vegada pràctic de Pep Nogué i Puigvert.
 
Si coneixeu al Pep sabreu que és un personatge afable i inquiet, dues característiques que el converteixen en un gran explorador de noves sensacions, de nous sabors, de productes inèdits o recuperats i en un meravellós divulgador de tots els seus descobriments, petits o grans. Garrotxí, es va estrenar de ben jovenet al seu poble, la Canya i després d'estudiar a Girona va acabar formant part de l'equip del Celler de Can Roca. Col·laborador habitual en diferents mitjans de comunicació, és també autor de llibres com "Menjar per un euro", "La cuina de les terres gironines" o "Cuina volcànica", entre d'altres.
 
En aquesta ocasió el llibre podria ser una bona mostra d'aquesta curiositat que guia les activitats i la vida del Pep Nogué. Són 12 maneres de prepara un aperitiu, petites porcions de menjar que demanen coneixement, saviesa, risc i professionalitat, cadascuna d'elles amb un producte diferent i una preparació concreta. Tot un mapa d'exploracions i descobriment al servei del plaer. Descobriments de la terra que el cuiner defensa sempre de manera abrandada i passional com el formatge serrat català, la sobrassada, els rovellons o la tripa de bacallà, fruites tropicals, productes universals de sempre com el foie o popularitzats recentment, tot i que antics, com la quinoa i preparacions tradicionals com una croqueta o innovacions mes agosarades com una cullera de caneló de llobregant.
 
Opcions absolutament diverses que demanen ganes d'experimentar i que, depenent de les quantitats, ofereixen la possibilitat de convertir-se en plats individuals enlloc de petites i variades mostres de riques gastronòmica. I un consell de l'autor, no abordar mai una d'aquestes preparacions per primera vegada el dia que tens convidats. Val més experimentar primer a casa, sense pressió, per conèixer els ingredients i per poder valorar el resultat.
Anar al contingut