Obama i Merkel en una imatge d'arxiu, a Berlín. (Foto: Reuters)
L'escàndol de l'espionatge amenaça d'enrarir les relacions entre els EUA i Europa. (Foto: Reuters)
Brusel·les

Els Estats Units investigaran si hi va haver espionatge i donaran explicacions a la UE

La cap de la diplomàcia europea ha assegurat que els Estats Units s'han compromès a comprovar la veracitat de la informació que els acusa d'haver espiat les representacions comunitàries a Washington i l'ONU.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units investigaran l'espionatge i respondran a Europa. La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha assegurat que els Estats Units s'han compromès a comprovar la "veracitat" de la informació que els acusen d'haver espiat les representacions comunitàries a Washington i l'ONU.

En un comunicat, Ashton ha explicat que ha tractat l'afer amb les autoritats dels Estats Units. Assegura que el Servei Europeu d'Acció Exterior "s'ha posat en contacte amb les autoritats nord-americanes tant a Washington com a Brussel·les per demanar aclariments urgents sobre la veracitat i els fets".

La diplomàcia europea assegura que la Casa Blanca ha transmès a la Unió Europea que "està verificant la veracitat de la informació" i que donarà una resposta aviat.

La cap de la diplomàcia europea admet que la informació de l'espionatge és "clarament preocupant", però ha recalcat que no farà més comentaris fins que no s'aclareixin els fets.
Anar al contingut