El secretari d'estat d'Hisenda, Antonio Beteta, aquest dimarts a Madrid.
El secretari d'estat d'Hisenda, Antonio Beteta, aquest dimarts a Madrid.
Madrid

El govern espanyol amenaça d'assumir els impostos de les autonomies que no paguin els proveïdors

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques està decidit que tant les comunitats autònomes com els ajuntaments es posin al dia amb les factures que deuen als seus proveïdors. Aquesta és una de les "mesures coercitives" que constaran al projecte de Llei orgànica de control del deute comercial al sector públic i per a l'eradicació de la morositat, que obliga les comunitats autònomes a pagar els seus proveïdors a una mitjana de 30 dies.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques està decidit que tant les comunitats autònomes com els ajuntaments es posin al dia amb les factures que deuen als seus proveïdors. L'Estat amenaça amb assumir els tributs cedits a les comunitats autònomes si incompleixen amb el termini mitjà de pagament a proveïdors, és a dir, si superen durant dos mesos consecutius els trenta dies establerts per llei.

Aquesta és una de les "mesures coercitives" que constaran al projecte de Llei orgànica de control del deute comercial al sector públic i per a l'eradicació de la morositat, que obliga les comunitats autònomes a pagar els seus proveïdors a una mitjana de 30 dies. Els territoris que acumulin set mesos sense fer-ho i incorrin en un pagament mitjà superior a 60 dies durant dos mesos consecutius podrien estar obligats a constituir un dipòsit amb interessos al Banc d'Espanya equivalent al 0,2% del PIB nominal del territori.

Segons el secretari d'estat d'Hisenda, Antonio Beteta, l'objectiu de la llei és no arribar a l'extrem d'aplicar mesures coercitives, i per evitar-ho donarà un termini de set mesos als ajuntaments i les comunitats autònomes perquè es posin al dia amb els deutes als seus proveïdors.
Anar al contingut