Un dels presos assenyala el subdirector mèdic de Quatre Camins com un dels seus agressors.
Un dels presos assenyala el subdirector mèdic de Quatre Camins com un dels seus agressors. (Foto: ACN)
Barcelona

Tres anys i cinc mesos de presó per a l'exdirector mèdic de Quatre Camins pels fets posteriors al motí del 2004

La justícia ha condemnat a tres anys i cinc mesos de presó Xavier Martínez Redondo per la seva actuació durant el motí de l'abril del 2004. Durant el judici, els interns van denunciar tortures, mentre que l'acusat només va admetre certa contundència. La sentència el condemna per set delictes contra la integritat moral i per lesions i li imposa la pena de 12 anys d'inhabilitació.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i cinc mesos de presó l'exdirector mèdic de la presó de Quatre Camins per haver agredit set presos després del motí de l'abril del 2004. Durant el judici, els interns van denunciar tortures com a represàlia per haver-se amotinat hores abans, mentre que l'acusat, Xavier Martínez Redondo, només va admetre certa contundència en les accions. La sentència, finalment, el condemna per set delictes contra la integritat moral i per lesions. La sentència també li imposa la pena de dotze anys d'inhabilitació i una multa de més de 1.000 euros. Tot i això, segons recull la mateixa sentència, el condemnat no complirà més de 18 mesos de presó i 6 anys d'inhabilitació.

El tribunal també ha condemnat cinc funcionaris més pels fets, amb penes que oscil·len entre els 4 mesos a 1 any de presó, de manera que no hauran d'ingressar a presó.

En matèria de responsabilitat civil, el subdirector mèdic de la presó haurà d'indemnitzar alguns dels presos amb sumes d'entre 575 i 626 euros. La Generalitat haurà de respondre a aquestes indemnitzacions com a responsable civil subsidiària.

Els fets es remunten al 2004, quan després d'un motí a la presó de Quatre Camins el grup de funcionaris va agredir diversos presos just quan van començar a ser traslladats a altres centres penitenciaris.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut