Barcelona

El moviment independentista recorda Lluís Maria Xirinacs al fossar de les Moreres

Al fossar de les Moreres, els col·lectius independentistes que cada any s'hi apleguen han homenatjat la figura de l'exsenador Lluís Maria Xirinacs, mort l'11 d'agost. Hi ha hagut diversos parlaments a favor de la independència de col·lectius com la Comissió Independentista Fossar de les Moreres, Sobirania i Progrés i la Comissió per la Dignitat, entre d'altres. Al fossar també s'hi han fet ofrenes i s'ha viscut algun moment de tensió quan han fet acte de presència les joventuts d'ERC, que han estat rebudes amb pancartes i crits de "botiflers". Poc després han marxat sense més incidents que algunes empentes.

Actualitzat

Un dels que ha pujat a l'escenari per recordar l'exsenador ha estat l'actor i membre de la plataforma Sobirania i Progrés, Joel Joan, que ha citat les paraules de l'últim escrit de Xirinacs afirmant que ell també és esclau d'Espanya però que se sent independentista.

Membres del grup independentista Moviment de Defensa de la Terra (MDT) s'han enfilat a la l'església de Santa Maria del Mar i han desplegat una gran senyera a la façana que dóna al fossar.

El monument que ret homenatge als defensors de la ciutat i de Catalunya morts i enterrats el 1714 després de perdre la batalla contra les tropes de Felip V, ha quedat cobert de flors i de missatges a favor de la sobirania.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut