Baix Llobregat

Els metges demanen que es mantingui el model actual de l'Hospital de Viladecans

La Junta Directiva Mèdica i els representants sindicals de Metges de Catalunya demanen que el centre continuï amb l'actual atenció primària de referència i amb l'aliança estratègica amb l'Hospital de Belvitge. A més, consideren que un funcionament diferent "empitjorarà i encarirà l'assistència sanitària".

RedaccióActualitzat
L'anunci del Departament de Salut on s'explica la reordenació assistencial territorial del Baix Llobregat Centre-Litoral i l'Hospitalet de Llobregat i el manteniment de l'Hospital de Viladecans com a hospital "general bàsic de referència" ha desconcertat alcaldes, entitats socials i sindicats del territori.

Dilluns va ser l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, qui va dir que "passar a ser un centre hospitalari bàsic suposa, a la pràctica, una reducció dels serveis i especialitats que es donen actualment, i per tant significa que deixaria de ser el centre de referència que és".

Aquest dimarts ha estat la Junta Directiva Medica de l'Hospital de Viladecans i els representants sindicals de Metges de Catalunya els que han reclamat que s'aclareixi i es mantingui el model actual de l'Hospital de Viladecans, que dóna servei a 186.000 persones de la zona.

En un comunicat els facultatius demanen que el centre continuï amb l'actual atenció primària de referència i l'aliança estratègica amb l'Hospital de Belvitge, que es va posar en marxa ara fa dos anys, els dos centres sanitaris de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La Generalitat vol crear per a l'Hospital de Viladecans altres aliances estratègies amb hospitals que no pertanyen a l'ICS, en el seu cas, amb l'Hospital de Sant Boi, centre concertat que va ser inaugurat dos anys enrere.

Els metges de Viladecans consideren que "únicament amb el manteniment de les estratègies contemplades en el Pla Delta, establert amb la Generalitat per millorar la sanitat al Delta del Llobregat, s'aconseguirà que el territori sigui autosuficient des del punt de vista assistencial de la població i es garanteixi la millor accessibilitat de la població als recursos sanitaris".

En el comunicat, han explicat que l'aliança estratègica que recull el projecte Delta, s'ha materialitzat a nivell directiu, docent i d'investigació i "s'estan treballant i consolidant molts projectes assistencials de col·laboració".

El projecte Pla Delta va ser aprovat i pressupostat l'any 2010 i segons els metges de Viladecans, contemplava la creació de nous ambulatoris i l'ampliació d'aquest centre hospitalari.

Segons opinen els metges que han signat el comunicat, que en aquest territori els tres nivells d'atenció sanitària (atenció primària, atenció especialitzada i tercer nivell hospitalari) depenguin de l'empresa ICS, ha facilitat l'establiment d'aliances assistencials, docents i investigació i la participació de professionals en diferents nivells assistencials.

A més, consideren que "no fa falta fer canvis en les aliances estratègiques ja establertes amb bons resultats", ja que un funcionament diferent de l'actual "empitjorarà i encarirà l'assistència sanitària".

L'Hospital de Viladecans és l'hospital de referència dels municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat des de 1987. Actualment, atén 186.000 persones amb una capacitat resolutiva d'atenció especialitzada per damunt del 90%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut