Canó d'aigua sobre un manifestant a l'entrada del parc Gezi. (Foto: Reuters)
Canó d'aigua sobre un manifestant a l'entrada del parc Gezi. (Foto: Reuters)
Istanbul

La justícia turca anul·la el projecte d'obres que va desencadenar les massives protestes contra Erdogan

Un tribunal d'Istanbul ha tombat els plans per reurbanitzar el parc Gezi i la plaça Taksim. Cinc persones van morir arran de la repressió de les protestes multitudinàries que va desencadenar el projecte.

RedaccióActualitzat
Un tribunal truc ha anul·lat els plans del govern de Recep TAyyip Erdogan per reurbanitzar el parc Gezi la plaça Taksim, un projecte que va desencadenar una onada de protestes a tot el país. Els aldarulls van causar cinc morts i milers de ferits.

Segons informen els mitjans turcs, el Tribunal Administratiu d'Istanbul va emetre el veredicte el 6 de juny. Un altre tribunal ha rebutjat el recurs del govern contra la suspensió temporal del projecte.

El Col·legi d'Arquitectes d'Istanbul va presentar la denúncia contra l'obra que volia "omplir de formigó, deshumanitzar i despersonalitzar" els dos espais del centre de la capital econòmica de Turquia.

El desallotjament dels ecologistes que van acampar al parc Gezi, un dels pocs espais verds del centre de la ciutat, va ser el detonant de les protestes antigovernamentals més importants de les últimes dècades al país.

Tot i que Erdogan d'entrada es va enrocar i mantenia que es faria la reforma, fa uns dies va anunciar que acataria el que digués la justícia, quan, en realitat, el tribunal ja havia emès el seu veredicte.
Anar al contingut