Barcelona

Més d'un 30% dels estudiants s'ha tornat a examinar aquest divendres de matemàtiques a la selectivitat

Uns 3.400 estudiants, un 32,5% del total, han tornat a fer l'examen de matemàtiques que contenia un error en l'enunciat de l'exercici. Alguns estudiants consideren que l'examen d'aquest divendres ha estat "molt més fàcil" que l'anterior i que "estava adaptat al que s'ha estudiat durant el curs".

RedaccióActualitzat
Gairebé un de cada tres estudiants que es van examinar de matemàtiques a la selectivitat han tornat a repetir la prova aquest divendres. Concretament, 3.376 alumnes, un 32,5% dels 10.380 que es van presentar, han tornat a examinar-se.

Els estudiants que s'han examinat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han assegurat que han trobat "molt fàcil" l'examen. Fins i tot alguns d'ells ho han cel·lebrat com a "recompensa" per l'anterior.

Un d'ells, que es presentava per pujar nota, ha assegurat que en aquest cas "no hi ha hagut cap incidència" i que l'examen era "més fàcil que l'altre". També ha comentat que no era partidari de repetir la prova, ja que considera que "ha estat com un circ".

Un altre estudiant que va suspendre l'examen del juny creu que estava "fora dels límits" i que, en canvi, el d'aquest divendres "estava adaptat al que s'ha estudiat durant el curs".

L'examen no s'ha confeccionat expressament per aquesta repetició, sinó que es tractava d'un dels exàmens que no va ser escollits per sorteig per a les proves de juny.

El nou examen s'ha fet aquesta tarda, de 5 a dos quarts de 7 de la tarda, als tribunals de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i al campus de la UAB a Bellaterra. A Barcelona tornaran a fer la prova 2.713 estudiants, 158 ho faran a Lleida, 288 a Tarragona i 217 a Girona. Segons ha assegurat la Secretaria d'Universitats, la prova "s'ha desenvolupat amb absoluta normalitat".

Per poder presentar-s'hi de nou, els estudiants han hagut de renunciar a la nota de la primera convocatòria. Un 16% dels estudiants que repetiran l'examen tenien l'assignatura de matemàtiques dins la fase general i el 84% restant la tenien formant part de la fase específica.

La x o la z?

La prova s'ha repetit després de la polèmica originada per la diferència entre l'enunciat d'un dels problemes i la pauta de correcció, que va provocar queixes dels estudiants. El govern va admetre que no tothom havia tingut les mateixes condicions per resoldre la prova.

És la primera vegada en més de vint anys de selectivitat que una incidència ha obligat a repetir un dels exàmens.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut