Ambient de treball en una oficina.
Les organitzacions creuen que hi ha llocs on no està justificat que hi hagi funcionaris.
Madrid

El govern espanyol planeja la mobilitat de funcionaris entre administracions

L'executiu de Rajoy vol que això serveixi per "canalitzar cap a sectors deficitaris part dels efectius que es considerin excedents" en altres sectors o administracions. La mesura podria afectar, sobretot, personal d'organismes autonòmics que l'executiu espanyol considera duplicats i que ja ha plantejat eliminar.

RedaccióActualitzat
La reforma de les administracions que impulsa el govern espanyol preveu la mobilitat de funcionaris entre les diferents administracions públiques. L'executiu de Rajoy vol que això serveixi per "canalitzar cap a sectors deficitaris part dels efectius que es considerin excedents" en altres sectors o administracions. L'objectiu final, assegura el document que Madrid ja ha fet arribar a governs autonòmics i locals, és fer una "administració més lleugera i flexible".

Segons explica el diari "La Vanguardia", la fórmula pensada per fer-ho possible és la coordinació entre les diferents administracions per compartir recursos. Tot i que es prioritzaria que els funcionaris es quedin a l'administració a la qual pertanyen, una comissió podria decidir el transvasament a una altra sempre que tinguin la qualificació adequada.

La mesura podria afectar, sobretot, personal d'organismes autonòmics que l'executiu espanyol considera duplicats i que ja ha plantejat eliminar, com per exemple el síndic de greuges o la Direcció General de Trànsit. Passarien a treballar en comissió de serveis per a l'administració central, sense perdre la categoria de funcionaris autonòmics.
Anar al contingut