Barcelona

L'ACVOT estudia querellar-se contra Joel Joan si finalment entén que l'actor s'ha declarat "amic d'ETA"

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) "estudia" les declaracions de l'actor català i membre de Sobirania i Progrés, Joel Joan, en l'acte d'homenatge a l'exsenador Lluís Maria Xirinacs al fossar de les Moreres. L'ACVOT està recollint la informació apareguda als mitjans de comunicació sobre el discurs fet per Joan en el decurs de l'acte, per comprovar si realment l'actor va declarar-se "amic d'ETA". Si l'associació constata finalment que Joel Joan va subscriure les declaracions fetes en el seu dia per Xirinacs, decidirà presentar una querella.

Actualitzat

No obstant, l'ACVOT destaca la "diversitat de versions" que els mitjans ofereixen de les declaracions de Joel Joan, des dels que diuen que es va declarar "amic d'ETA" fins aquells que només ho "insinuen". L'associació ja va presentar en el seu dia una querella contra Lluís Maria Xirinacs, quan aquest es va declarar amic d'ETA. L'ACVOT recorda que Xirinacs "va ser condemnat a dos anys de presó per humiliació de les víctimes del terrorisme, condemna que no es va fer efectiva per qüestions d'edat del condemnat".

A tot això, l'actor Joel Joan ja ha aclarit que en cap moment va dir ser "amic d'ETA", i que "mai" ha dit que ho fos, com publiquen diversos mitjans de comunicació. Joan ha respost d'aquesta manera a les informacions que parlaven del seu discurs al fossar de les Moreres, amb motiu de la diada de l'Onze de Setembre i en record de Lluís Maria Xirinacs, en què l'actor va dir ser "amic dels amics" de Xirinacs.

"Jo no sóc amic d'ETA i mai he dit que ho fos. Estic en contra de totes les formes de violència i de terrorisme. Per això crec que la independència de Catalunya ha d'aconseguir-se a través del diàleg i els procediments democràtics", ha dit Joel Joan en un comunicat. L'actor afegeix que, per aquests mateixos motius, rebutja l'article VIII de la Constitució espanyola "que permet a l'exèrcit espanyol fer ús de la força en defensa de la unitat d'Espanya".

Anar al contingut